وي افزود : اين پروژه دردو فاز مطالعات و طراحي شهري برنامه ريزي شده است که مورد بررسي و تاييد قرار گرفته است و اکنون در مرحله انعقاد قرار داد فازطراحي شهري قرار دارد .
نيکپور اظهار داشت : با توجه به طرح ها و ضوابط شهري درمحدوده مجموعه تاريخي قدمگاه شاهد ناهماهنگي هايي هستيم که علاوه بر سردرگمي مردم و مسئولان موجبات تضعيف جايگاه مجموعه تاريخي را فراهم مي کند.
وي تصريح کرد : در ضوابط حريم ميراث فرهنگي که در سال 1376 ابلاغ شد ، حد تفکيک قطعات 1500 متر با حداکثر زير بناي 150 متر تعيين شده و بر حفظ باغات و زمينهاي کشاورزي تاکيد شده است.
وي در ادامه افزود : اين در حاليست که عمده بازنگري مسکوني در طرح هاي شهري قدمگاه مصوب سال 1380 در همين محدوده واقع شده است که نتيجه آن حجم بالاي ساخت و سازها در قطعات کوچک و عمدتاً بدون مجوزهاي قانوني است.
سرپرست معاونت ميراث فرهنگي ،سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي خاطر نشان کرد : با توجه به موارد ذکر شده ، مطالعه دقيق وضعيت موجود به منظور حفظ جايگاه اين مجموعه ارزشمند و حرايم آن در عين پاسخگويي به نيازهاي مردم امري ضروري است تا از اين طريق علاوه بر تعيين تکليف ساخت و سازهاي موجود روند اقدامات آتي نيز روشن شود.
نيک پور در پايان متذکر شد : پس از اتمام پروژه بازنگري حريم و طراحي شهري قدمگاه و تصويب در شوراي فني استان ، جهت بررسي ، تصويب و ابلاغ به معاونت ميراث فرهنگي سازمان کشور ارسال خواهد شد . بديهي است تا زماني که حريم بازنگري شده از سوي معاونت مذکور به اين استان ابلاغ نشود ، نقشه و ضوابط مصوب سال 1376 مجموعه حريم قدمگاه ملاک عمل خواهد بود و هر گونه تخلف از ظوابط طبق قانون درمراجع حقوقي از سوي اين سازمان پيگيري خواهد شد . /106
انتهای پیام/